تزریق مفصل شانه و کنترل درد آن

تزریق مفصل شانه و کنترل درد آن | سونوگرافی پستان اصفهان

تزریق مفصل شانه

تزریق مفصل شانه :شانه قسمت بسیار پیچیده بدن است. این قسمت از بدن در واقع یک “اتصال توپ و سوکت” است ، به این معنی که استخوان هومروس (قسمت فوقانی و سر استخوان بازو) کاملاً در فضای مربوط به ناحیه کتف (تیغه شانه) قرار می‌گیرد. هر انتهای استخوان توسط یک لایه ضخیم از غضروف محافظت می‌شود که از ساییدگی استخوان‌ها به هم جلوگیری می‌کند. شانه همچنین حاوی کیسه‌های پر از مایعات است که با عنوان بورسا شناخته می‌شوند و از ساییدگی تاندون‌ها بر روی استخوان‌ها جلوگیری می‌کنند.

ترزیق یکی از روش‌های درمانی است که میتوانند به بهبود آسیب های شانه کمک کند و در مواردی که آسیب خیلی جدی نباشد جایگزین جراحی شانه شود که هم باعث کاهش هزینه‌ها می‌شود و هم مشکلات و دردهای ناشی از جراحی را کاهش میدهد.

یکی از آسیب‌های شایع ، کشیدگی و پارگی تاندونهای آن است. بسیار اتفاق می‌افتد که تاندون متصل به عضله‌ای به نام فوق خاری (سوپرا اسپیناتوس) در اثر ضربه یا انقباضات شدید یا مکرر این عضله دچار کشیدگی و یا حتی پارگی می‌شود و به موجب آن حرکات شانه محدود و دردناک می‌گردند گاهی اوقات برای درمان این عارضه داروهایی جهت کاهش درد و التهاب شانه تجویز و حتی ممکن است متخصصین تزریق مفصلی انجام دهند و در پارگی‌های کامل تاندون، عمل جراحی را توصیه نمایند، تصریح کرد: آنچه مسلم است این است که درمان‌های غیرتهاجمی، ایمن و در اصطلاح نگهدارنده باید به روش‌های دارویی و جراحی ترجیح داده شوند.

کنترل درد با تزریق در مفصل شانه

تزریق ممکن است با اهداف تشخیصی و یا درمانی انجام شود. داروهایی که اغلب در شانه تزریق می‌شوند شامل شامل کورتیکواستروئیدها و هیالورونان‌ها هستند.
کورتیکواستروئیدها یا کورتون داروهای قوی ضد التهاب هستند که تورم و التهاب را کاهش می‌دهند.
هیالورونان‌ها نیز علاوه بر داشتن خاصیت ضدالتهابی، دارای اثرات زیر هستند:

  • ضد درد
  • تحریک‌کننده تولید مایع سینوویال
  • دارای اثر لغزندگی (لوبریکاتور)

تزریق در شانه اغلب بدون مشاهده تصویر انجام می‌شود. البته اگر تجهیزات لازم موجود باشد می‌توان از روش تشخیص یا تزریق با کمک گرفتن از تصاویر سونوگرافی استفاده کرد. نکته بسیار مهم این است که این تزریق‌ها فقط در صورتی مفید هستند که توسط پزشکان متخصص و باتجربه انجام شوند.


دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان

سونوگرافی پستان اصفهان

جهت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دریافت نوبت می‌توانید به صفحه‌ی تماس با ما مراجعه فرمایید.


مطالب بیشتر:

نحوه انجام سونوگرافی پستان

سندرم آشرمن چیست؟

اهداف ماموگرافی چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *