تشخیص علائم تورم و التهاب غدد لنفاوی با سونوگرافی

تشخیص علائم تورم و التهاب غدد لنفاوی با سونوگرافی | سونوگرافی سینه اصفهان

نحوه تشخیص علائم تورم و التهاب غدد لنفاوی با سونوگرافی

سیستم ایمنی بدن انسان ها متشکل از بخش های مختلفی هستند که با کمک هم در حفظ ایمنی بدن تلاش می کنند. غدد لنفاوی (Lymphatic Glands) یا گره های لنفاوی (Nodus Lymphoideus)، فرمی بیضی شکل دارند و در قسمت های مختلف بدن قرار دارند. تمرکز بیشتر غدد لنفاوی در ناحیه گردن، زیر بغل، معده و در کشاله ران است. این غده ها حاوی یک مایع بی رنگ به نام لنف هستند. علم پزشکی غدد لنفاوی را بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن می داند. غدد لنفاوی شامل خیلی سلول های B, T و سایر سلول های ایمنی است. در این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و سونوگرافی سینه اصفهان به بررسی تشخیص علائم تورم و التهاب غدد لنفاوی با سونوگرافی خواهیم پرداخت.

غدد لنفاوی به عنوان فیلتر یا تله ذرات بیگانه مانند برخی سلول های سرطانی عمل می کنند و در عملکرد صحیح سیستم ایمنی بدن مهم هستند. تغییرات ظاهری غدد لنفاوی می تواند یک علامت از یک بیماری باشد. تبدیل شدن آنها به التهاب یا بزرگ شدن در شرایط مختلف که ممکن است از مشکلی پیش پاافتاده، مانند عفونت گلو، به یک معضل تهدیدکننده حیات مانند سرطان غدد لنفاوی، سرطان مثانه ، سرطان خون، یا ایدز متنوع باشد (در اکثر بیماری ها غدد لنفاوی قرمزرنگ هستند و درد شدیدی دارند). وضعیت غدد لنفاوی بسیار مهم است که در تشخیص مرحله سرطان مؤثر است و سطح و نوع درمان را تعیین می کند. از بهترین راه ها برای تشخیص زودهنگام و درمان این موارد سونوگرافی است.

مطالعه بیشتر : کاربردهای انواع سونوگرافی معمولی

علائم تورم و التهاب غدد لنفاوی

وجود هرگونه تورم در غدد لنفاوی به ویژه غدد لنفاوی ناحیه گردن، کشاله ران، زیر بغل و… می تواند نشان از وجود مشکل در سیستم ایمنی بدن داشته باشد. سیستم لنفاوی بدن یک شبکه منظم از اندام ها و غدد است که کار حفاظت از بدن را در برابر میکروب ها و ویروس ها را بر عهده دارند. عموماً اولین علائم و نشانه ای که در فردی که دچار تورم و التهاب غدد لنفاوی شده است خود را نشان می دهد، بزرگی غدد لنفاوی است. در قسمت زیر دیگر علائم تورم غدد لنفاوی مشخص شده است.

  • عرق به ویژه عرق شبانه
  • تب
  • وجود تورم در غدد لنفاوی
  • قرمزی غدد لنفاوی و حساسیت این غدد
  • مشکل در سیستم تنفسی یا ایجاد عفونت تنفسی
  • آبریزش بینی

تعیین بافت های سرطانی به روش الاستوگرافی | سونوگرافی سینه اصفهان

مزیت های سونوگرافی

سونوگرافی با مزایای بسیاری همراه است:

  • معمولاً بدون درد هستند و نیازی به سوزن، تزریق و برش ندارند.
  • سونوگرافی تصاویری از بافت های نرمی فراهم می کند که در اشعه X به خوبی نمایش داده نمی شوند.
  • سونوگرافی به طور گسترده در دسترس است و ارزان تر از سایر روش ها است.
  • بیماران در معرض تشعشعات یونیزه کننده قرار نمی گیرند و این امر این روش را از تکنیک های تشخیصی مانند اشعه X و اسکن سی تی ایمن تر می سازد. در واقع هیچ گونه اثر مضر شناخته شده ای هنگام استفاده مستقیم از آن توسط ارائه دهنده خدمات درمانی وجود ندارد.

عوارض جانبی سونوگرافی غدد لنفاوی

هیچگونه گزارشی دال بر عوارض بالینی سونوگرافی گزارش نشده و استفاده از سونوگرافی طبق نظر پزشک معالج با رعایت حد اعتدال کاملاً بی ضرر است.

چگونگی انجام سونوگرافی ‏غدد لنفاوی

بیمار بر روی تخت معاینه دراز کشیده و باید دستها را بالای سر خود قرار دهد. پزشک متخصص رادیولوژی این اسکن را انجام می دهد. رادیولوژیست ژل روان کننده را بر روی ناحیه زیر بغل ریخته و یک پروب سونوگرافی را بر روی پوست نگه داشته و آن را روی سطح پوست حرکت می دهد. همچنین ممکن است با حرکت پروب بر روی پست مقداری فشار نیز وارد کند.

دکتر فاطمه کرمی سونوگرافی پستان اصفهان

پزشک برای سونوگرافی غدد لنفاوی گردن یک بالش در زیر گردن شما قرار می دهد تا سر خود را به عقب خم کنید و گردن بهتر دیده شود. در برخی موارد ممکن است بتوانید در حین سونوگرافی صاف بنشینید. ابتدا یک ژل به گردن شما مالیده می شود تا به حرکت روان دستگاه بر روی پوست کمک کند. پزشک مبدل یا پروب سونوگرافی را در روی ناحیه مورد نظر به عقب و جلو حرکت می دهد و تصاویر ایجاد شده را مشاهده می نماید.

اقدامات قبل از انجام سونوگرافی ‏غدد لنفاوی

آمادگی خاصی برای انجام این روش تشخیصی و تصویربرداری نیازی ندارد. بیمار می تواند قبل از انجام این روش، غذا خورده و مایعات بنوشد.

 


مطالب پیشنهادی:

تعیین بافت های سرطانی به روش الاستوگرافی

دلایل انجام سونوگرافی آنومالی چیست؟

تکنیک جدید سونوگرافی جهت تشخیص بیماریهای مزمن کبد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *