تشخیص و درمان ماستیت

تشخیص و درمان ماستیت | سونوگرافی پستان اصفهان

تشخیص و درمان ماستیت

نحوه تشخیص ماستیت گرانولوماتوز

پزشکان برای تشخیص و درمان ماستیت توده داخل پستان را بررسی می‌کنند. اگر توده آبسه مشخص نباشد، برای تشخیص از سونوگرافی پستان استفاده می‌شود. در سونوگرافی، ورم پستان ساده و حتی میزان عفونی بودن پستان مشخص می‌شود. رادیولوژیست با قراردادن پروب سونوگرافی بر روی پستان می‌تواند میزان آبسه را تشخیص دهد.

میزان خطر ماستیت

درد پستان ناشی از ماستیت عفونی تنها یکی از علائم این بیماری است. در صورتی که به موقع درمان نشود عفونت به سراسر پستان می‌رسد. و باعث ابتلا به تب بسیار شدید می‌شود. حتی تهوع و استفراغ هم در نتیجه این بیماری ایجاد می‌شود که مانع از تاثیرگذاری داروهای آنتی‌بیوتیک بر روی باکتری‌های عفونی است.
اگر رگ‌های قرمز به سمت بازو و قفسه سینه گسترش پیدا کند. نشانه شدت یافتن این بیماری است. در ماستیت شدید حتی فرد به سرگیجه و غش هم مبتلا می‌شود. درمان به موقع التهاب و عفونت پستان ضرورت دارد تا این بیماری به آبسه شدید تبدیل نشود.

درمان ماستیت عفونی

درمان ورم پستان اغلب با کمک داروهای آنتی‌بیوتیک انجام می‌شود. در چنین مواقعی پزشکان حتی برای نوزاد هم آنتی بیوتیک تجویز می‌کنند. همان‌طور که گفتیم یکی از دلایل ابتلا به این بیماری ممکن است وجود یک باکتری مضر در بدن نوزاد باشد.
با مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها علائم بیماری ماستیت عفونی بعد از دو روز رو به کاهش می‌گذارد. البته باید دوره درمان کامل شود تا به طور کامل علائم از بین بروند. همچنین برای اینکه از میزان درد ناشی از ماستیت کم شود، پزشکان داروهای مسکن را هم برای بیمار تجویز می‌کنند.

تشخیص و درمان ماستیت | سونوگرافی پستان اصفهان

مراقبت‌های لازم در بیماری ماستیت

هر کسی که به بیماری ماستیت غیر شیردهی و یا در دوران شیردهی مبتلا می‌شود. لازم است تا علاوه بر مصرف داروهای پزشک، مراقبت‌های لازم را هم به عمل آورد. بی‌توجهی به این توصیه‌ها مدت زمان درمان را طولانی‌تر می‌کند.

این توصیه‌ها عبارتند از:

  • در طی مدت درمان زیاد مایعات بنوشید و استراحت کافی داشته باشید. مایعات با افزایش تعداد دفعات ادرار، به دفع باکتری‌ها و عوامل عفونت ماستیت از بدن کمک می‌کند.
  • در زمان شیر دادن به نوزاد، هر بار شیر پستان را به طور کامل تخلیه کنید. حتی اگر نوزاد میلی به خوردن شیر ندارد، بهتر است شیر اضافه را تخلیه کنید.
  • شیردادن به نوزاد را متوقف و یا مدت آن را کم نکنید. این کار باعث کاهش شیر می‌شود. و بهبود را طولانی‌تر می‌کند. برای افزایش شیر می‌توانید عرق رازیانه میل کنید.
  • استفاده از کمپرس گرم برای تسکین درد سینه می‌تواند در طول بیماری موثر باشد.
  • همچنین در یک لگن تمیز آب گرم بریزید و با خم شدن سینه خود را در آن قرار دهید. خیس کردن سینه با آب گرم باعث تسکین درد می‌شود.
  • از سوتین‌ و یا تاپ‌های تنگ استفاده نکنید.
  • مرتب سینه‌ها را با آب و صابون بشویید تا مانع از ورود باکتری‌های مضر به داخل مجاری خروج شیر شوید.

شیر دادن به نوزاد در بیماری ماستیت

جالب است بدانید که ماستیت گرانولوماتوز باعث آلوده شدن شیر مادر نمی‌شود. بنابراین دلیلی برای شیر ندادن به نوزاد نیست. هر چند در زمان ابتلا به این بیماری التهابی مادر باید درد زیادی را متحمل شود. اما با مصرف داروهای مسکن (تجویز پزشک) می‌توانید شیردهی را آسان کنید.
از سوی دیگر شیر دادن هم به بهبود وضعیت ماستیت عفونی کمک زیادی می‌کند. با خروج شیر از پستان، این بیماری رفته‌رفته بهبود می‌یابد. در حالی که ممانعت از این کار باعث تشدید وضعیت بیماری می‌شود.

راه‌های پیشگیری از ماستیت گرانولوماتوز

بعد از بهبودی کامل بیماری ماستیت، احتمال بازگشت آن وجود دارد. بنابراین برای اینکه از بروز این بیماری عفونی پیشگیری کنید. لازم است تا چند توصیه مهم را مدنظر قرار دهید:

  • مدام پستان‌ها را برای شیردهی به نوزاد عوض کنید تا سینه به طور کامل تخلیه شود.
  • تا زمانی که نوزاد به غذا خوردن بیفتد، شیردهی را ادامه دهید.
  • ساعات بین شیردهی نوزاد را طولانی نکنید (هر دو ساعت یکبار).
  • قبل از شیردهی پستان‌ها را با آب گرم بشویید تا عبور شیر از مجراها آسان‌تر شود.
  • برای اینکه دوره شیردهی را تمام کنید، باید به تدریج این کار را انجام دهید. پایان‌دهی یکباره باعث احتمال برگشت ماستیت می‌شود.

دکتر فاطمه کرمی  سونوگرافی پستان اصفهان را در نقشه گوگل بیابید.


بیشتر بخوانید:

سونوگرافی پروستات مزایا و محدودیت ها

عملکرد گاز اوزون در بدن به چه صورت است؟

رادیولوژیست کیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *