روش انجام انواع سونوگرافی چیست؟
در مطلب پیش رو که در سایت دکتر فاطمه کرمی سونوگرافی پستان اصفهان برای شما عزیزان تهیه شده است سعی شده بطور خلاصه انواع سونوگرافی و همچنین نحوه انجام انها را مورد بررسی و مطالعه قرار دهیم.
چگونگی انجام سونوگرافی
این روش تشخیصی را میتوان در مطب پزشک، کلینیکهای سرپایی یا بیمارستان انجام داد. در طول انجام، ابتدا ژل روی پوست منطقه مورد بررسی اعمال میشود. این کار به جلوگیری از ایجاد حبابهای هوا که میتوانند امواج صوتی ایجاد کننده تصاویر را مسدود کنند، کمک میکند. سپس متخصص تصویربرداری یک وسیله کوچک و دستی (مبدل) را در منطقه مورد نظر فشار میدهد و همچنین در صورت لزوم برای گرفتن تصاویر حرکت میدهد. مبدل امواج صوتی را به بدن میفرستد و پاسخ آنها را به صورت تصاویر ایجاد میکند.
انواع مختلف سونوگرافی
به طور کلی هفت روش متفاوت وجود دارد. اما روند اصلی یکسان است. انواع مختلف روشها عبارتند از:
تصویربرداری رنگی یا کالر داپلر:
این روش تصویربرداری تغییرات جزئی در فرکانس امواج فراصوتی را اندازهگیری میکند؛ زیرا آنها از اجسام متحرک مانند سلولهای خونی تصویربرداری میکنند.
سونوگرافی سه بعدی:
با استفاده از prob های مخصوص از قبل طراحی شده و نرمافزارهای تخصصی مثلاً برای تولید تصاویر سه بعدی از جنین در حال رشد است.
سونوگرافی چهار بعدی یا سه بعدی داینامیک: با استفاده از اسکنرهای مخصوص طراحی شده و به عنوان مثال جهت نگاه کردن به صورت و حرکات کودک قبل از زایمان استفاده میشود.
سونوگرافی ترانس واژینال:
جهت تولید تصاویر سونوگرافی در داخل واژن مورد استفاده قرار میگیرند که ترانس واژینال اغلب در دوران اولیه بارداری استفاده میشود.
سونوگرافی معمولی:
معاینهای که از یک مبدل استفاده میشود و در نواحی مختلف بدن مانند شکم برای تولید تصاویر دو بعدی از جنین در حال رشد صورت میگیرد.
سونوگرافی تخصصی:
این معاینه شبیه سونوگرافی معمولی است؛ اما این نوع معاینه یک مشکل مشکوک را هدف قرار میدهد و از تجهیزات پیچیدهتر استفاده میشود.
اکوکاردیوگرافی جنینی:
استفاده از امواج اولتراسوند برای ارزیابی آناتومی و عملکرد قلب کودک است. این گزارش برای کمک به ارزیابی مشکلات نقص قلب مادرزادی مورد استفاده قرار میگیرد.
سونوگرافی چه عوارضی دارد
هیچگونه مدرکی دال بر مضر بودن سونوگرافی در صورتی که طبق دستورالعمل استفاده شود وجود ندارد.