سونوگرافی پستان چه‌طور انجام می‌شود؟

سونوگرافی پستان

سونوگرافی پستان | سونوگرافی نوعی تصویرسازی از اندام‌های بدن، بدون استفاده از اشعه x است. در این روش، امواج صوتی با فرکانس بالا به قسمتی از بدن، به عنوان مثال پستان، فرستاده می‌شود. این امواج قابل شنیدن نیستند اما در برخورد با سلول‌های بدن، منعکس می‌شوند. امواج منعکس شده، جمع‌آوری می‌شوند و توسط کامپیوتر به صورت تصویر عضو مورد نظر در می‌آیند و بر روی صفحه مانیتور، نمایش داده می‌شوند.سونوگرافی برای ایجاد تصویر از انواع کیست‌های موجود در بافت پستان، روش بسیار مفیدی است. با استفاده از این روش، می‌توان با احتمال بسیار بالایی مشخص کرد که ضایعه موجود یک کیست حاوی مایع است یا یک توده توپر؟ اما تعیین خوش‌خیم یا بدخیم بودن توده، تنها با روش نمونه‌برداری، امکان‌پذیر است.

گاهی اوقات، هنگام نمونه‌برداری سوزنی از توده مشکوک پستان، پزشک با استفاده از روش سونوگرافی، محل دقیق فرو بردن سوزن را تعیین می‌کند.

سونوگرافی پستان چه‌طور انجام می‌شود؟

قبل از شروع آزمایش، به بیمار گفته می‌شود که لباس‌هایش را از کمر به بالا در آورد و روی تخت مخصوصی بخوابد. پزشک پستان بیمار را با ژل مخصوص می‌پوشاند. کار این ژل، لغزنده کردن پوست و کمک به انتقال امواج صوتی است. پزشک سونولژیست، وسیله‌ای را که شبیه میکروفون یا موس کامپیوتر است، روی پستان حرکت می‌دهد. این وسیله، امواج صوتی را به داخل پستان هدایت می‌کند و امواج منعکس شده را جمع‌آوری می‌کند. شدت امواج انعکاسی بستگی به ضخامت بافت پستان دارد.

این امواج توسط کامپیوتر به صورت تصویر در می‌آید. در مدت آزمایش، بیماران ممکن است حرکت وسیله مخصوص سونوگرافی را روی سینه خود احساس کنند، اما صدای امواج صوتی با فرکانس بالا را نخواهند شنید. ۰ درد ندارد، اشعه ندارد و نسبت به بسیاری از روش‌های عکس‌برداری نظیر ام. آر. آی و اسکن کم هزینه‌تر است.

دکتر فاطمه کرمی

متخصص رادیولوژی اصفهان

 فلوشیپ تصویربرداری پستان، فلوشیپ تصویربرداری موسکلواسکلتال ، دارای بورد تخصصی

جهت اطلاع از آدرس و ساعات کاری به بخش تماس با ما سایت مراجعه نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *