علائم انواع توده هیپواکو

علائم انواع توده هیپواکو | سونوگرافی سینه اصفهان

بررسی علائم انواع توده هیپواکو

توده هیپواکو بافتی در بدن است که بیش از حد معمول متراکم یا جامد است. توده هیپواکو می تواند به شکل یک تومور و یا رشد غیرطبیعی بافت در هر جایی از بدن با عوارض متفاوت باشد که در دو نوع بدخیم و خوش خیم دسته بندی می شوند. در ادامه این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و بیوپسی سینه اصفهان علائم انواع توده هیپواکو را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

اسکن اولتراسوند ممکن است اولین آزمون برای بررسی اندام و بافت باشد. در سونوگرافی از امواج صوتی استفاده می شود که توسط بافت ها، اندام ها و عضلات جذب یا بازتاب می شود. امواج، تصویر سیاه و سفیدی را در صفحه اولتراسوند تشکیل می دهند. بعضی از این توده ها اگر مشکلی برای بیمار ایجاد نکنند؛ به درمان نیاز ندارند. در مواردی که بیمار با درد رو به رو می شود و یا اگر توده هیپواکو منشأ بدخیمی داشته باشد پزشک نسبت به نوع و شرایط توده روش درمان را انتخاب می کند.

انواع مختلف توده هیپواکو

توده ی هیپواکو در سایر اندام ها از جمله کلیه ها، شکم و روده ها، بیضه ها، تخمدان ها، غدد تیروئید، پوست و … هم ممکن است وجود داشته باشد؛ اما شایعترین آنها موارد زیر می باشد:

توده ی هیپواکو در سینه

سرطان سینه دومین سرطانی است که عامل مرگ در جامعه ی زنان مبتلا به سرطان است، بنابراین معاینه سینه ها به طور منظم از اهمیت ویژه ای برخوردار است، البته رشد بافت ها در سینه معمولاً خوش خیم هستند. در سونوگرافی، توده های خوش خیم و بدخیم در سینه ها به شکل توده ی هیپواکو ظاهر می شوند. گاهی توده های خوش خیم در سینه ها تصویری مشابه تومورهای سرطانی بدخیم دارند.

توده های رحمی

یکی از اندامهایی که به طور شایع درگیر این توده ها می شود رحم است، این توده ها که به نام میوم و یا لیومیوم نامیده می شوند در اغلب زنان ایجاد شده و اکثراً خوش خیم هستند، در ۷۰ درصد از زنان بالای ۵۰ درصد توده های خوش خیم ممکن است ایجاد شود و اکثر این افراد بیش از یک توده در رحم خود دارند.

نکات مراقبتی در سونوگرافی شکم | سونوگرافی سینه اصفهان

توده‌های کلیوی

تقریباً بیست‌و‌پنج درصد از توده‌های هیپواکو در کلیه‌ها خوش‌خیم هستند و یا توده‌های سرطانی با رشد کم هستند. شایع‌ترین توده‌های بدخیم کلیوی با منشأ سلولی کلیه به نام کارسینوم سلول کلیه (RRC) نامیده می‌شود همچنین به آن تومور گراویتز نیز گفته می‌شود که در آمار تقریباً ۸۵ درصد از این نوع توده بدخیم بوده است. نفروبلاستوما و سارکوما از دیگر توده‌های بدخیم کلیوی هستند.

توده ی هیپواکو در کبد

توده های هیپواکو در کبد معمولاً هنگام انجام آزمایش سونوگرافی از شکم تشخیص داده می شوند و معمولاً به صورت یک نقطه در کبد نمایان می شوند، البته در بعضی موارد بیش از یک نقطه است. بیش از ۲۰ درصد بزرگسالان در کبد خود دارای توده ی هیپواکو از نوع خوش خیم آن هستند. این توده میتواند در کبد سالم هم وجود داشته باشد و هیچ علائمی بروز نکند.

تماس با دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان

نواحی ایجاد توده هیپو اکو در بدن

توده های هیپواکو کلیوی، تشکیل توده در کبد، توده های رحمی و دیگر اندام ها از جمله معده، بیضه ها، تخمدان ها، سینه، روده ها، غده تیروئید و پوست را نیز درگیر نماید. بیشتر این توده ها در سینه، رحم و کبد دیده می شود.

علائم توده هیپواکو

  • خستگی
  • تب و لرز
  • عرق شب
  • کم شدن اشتها بدون دلیل
  • کاهش وزن
  • حساسیت

توجه کنید در صورت وجود هرگونه مشکل به پزشک مراجعه کرده و به صورت منظم پیگیری کنید. چرا که ممکن است بیماری در بدن شما علائمی نداشته باشد. تشخیص به موقع در این بیماری می‌تواند شانس درمان را افزایش دهد.

خطرات و عوراض توده هیپواکو

اگر توده خوش‌خیم باشد در صورت کوچک بودن توده هیچ علامتی ایجاد نمی‌شود. اما در مواقع نادر توده بزرگ شده و به بافت‌ها و اندام‌های مجاور فشار وارد می‌کند. در این شرایط ممکن است درد شکم داشته باشید. یک تومور بدخیم (سرطانی) می تواند گسترش پیدا کند و به سایر قسمت های بدن حمله کند و یا به اصطلاح دچار متاستاز می شوند، با این شرایط باید درمان آغاز شده و هرچه سریعتر مانع رشد این توده ها شد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.