وبررسی علل انجام سونوگرافی رکتال
نوشته امروز سایت دکتر فاطمه کرمی سونوگرافی پستان اصفهان که برای شما عزیزان جمع آوری شده است. به مطالعه علل انجام سونوگرافی رکتال خواهیم پرداخت. بزرگی غده پروستات یکی از مواردی است که در صورت تشخیص به موقع و درمان آن می توان از پیشرفت بیماری جلوگیری و در نهایت عوارض آن را کاهش داد. سونوگرافی ترانس رکتال به عنوان یکی از ابزارهای تشخیصی دقیق برای بررسی سرطان پروستات شناخته شده است. سونوگرافی به این شکل انجام می شود. که لازم است تا پروب سونوگرافی از راه مقعد وارد بدن شود. تا بتواند وضعیت دقیق و اندازه آن را تشخیص دهد.
سونوی ترانس رکتال با تابش امواج اولتراسونیک به نواحی پروستات و بافت های اطراف سبب می گردد. تصویری به عنوان خروجی بر روی مانیتور ظاهر شود. از این نوع سونوگرافی بیشتر مواقعی که فرد دچار مشکلاتی در ناحیه پروستات شده .و نیاز به تخلیه مداوم مثانه خود داشته باشد استفاده می شود.
دلایل انجام سونوگرافی رکتال
سونوگرافی رکتال در اکثر موارد برای تشخیص سرطان پروستات انجام میشود. دیگر دلایل انجام این روش تصویربرداری عبارتند از:
- PSA بالا در آزمایش
- وجود توده در پروستات
- مشکلات باروری مردان
- بررسی سایز توده در پروستات
- موارد مشکوک و خطرناک در آزمایش DRE
- بررسی جریان خون در پروستات و اطراف آن
- وجود تخمدان پلیکیستیک در دختران باکره
- تزریق داروی سرطانی یا غیر سرطانی به غده پروستات
- چکاپهای دورهای برای پیشگیری از بیماری یا کنترل فرآیند درمان
- قرارگیری دانههای رادیواکتیو (Radiation Seeds) و ایمپلنت آنها برای درمان سرطان پروستات
نحوه انجام سونوگرافی رکتال
این روش در بیمارستان یا مراکز خصوصی یا دولتی سونوگرافی و رادیولوژی انجام می شود. روش انجام این تست ممکن است. بسته به شرایط بیمار و ترجیح متخصص سونوگرافی متفاوت باشد. اما به طور کلی ، سونوگرافی رکتال طی فرایند زیر انجام می شود:
- پس از حضور در اتاق سونوگرافی بیمار خود را با گان مخصوص بیمارستانی تعویض می کند.
- از بیمار خواسته می شود جواهرات و زیورآلات و کلیه اجسام فلزی را از خود دور کند.
- پس از آن بیمار روی تخت مخصوص سونوگرافی به پهلو دراز کشیده و پاهای خود را به سمت شکم جمع می کند. متخصص سونوگرافی پس از قراردادن روکش لاتکس روی مبدل سونوگرافی و
- مالیدن ژل مخصوص روی آن، مبدل سونوگرافی را وارد مقعد بیمار می کند.
متخصص سونوگرافی مبدل سونوگرافی را در جهات مختلف درون مقعد بیمار حرکت می دهد تا کلیه بخش های ناحیه مقعد، پروستات و سایر بافت های مجاور تحت پوشش تصویربرداری قرار گیرند.
در صورتی که متخصص سونوگرافی بخواهد جریان خون را در ناحیه مورد نظر ارزیابی کند، از مبدل سونوگرافی داپلر استفاده می کند.پس از پایان سونوگرافی، متخصص مبدل را از مقعد بیمار خارج می کند.
انجام سونوگرافی رکتال ممکن است به دلیل قرار گرفتن. در وضعیت ثابت کمی احساس ناراحتی در بیمار ایجاد کند. متخصص سونوگرافی برای کاهش این ناراحتی سعی می کند آزمایش را در کوتاه ترین زمان ممکن انجام دهد. پس از انجام سونوگرافی مقعد نیازی به انجام مراقبت های خاصی نیست و بیمار می تواند رژیم غذایی عادی و فعالیت های روزانه خود را پیگیری کند.