علل و علائم بروز کیست سیستی سرکوس

علل و علائم بروز کیست سیستی سرکوس | سونوگرافی سینه اصفهان

بررسی علل و علائم بروز کیست سیستی سرکوس

در ادامه این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و بیوپسی سینه اصفهان علل و علائم بروز کیست سیستی سرکوس را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

کیست سیستی سرکوس چیست؟

هنگام خرید گوشت گوسفند یا گاو ممکن است غده های سفیدی روی آن مشاهده کنید که به آن سیستی سرکوس گفته می شود. محل زندگی انگل سیستی سرکوس در دستگاه گوارش گوشتخواران از جمله انسان و سگ می باشد. این انگل، بند های بارور خود را که دربردارنده ی تخم انگل می باشند در دستگاه گوارش گوشتخواران آزاد می کنند و سپس این بندهای بارور از بدن گوشتخواران مانند انسان خارج می شود و باعث آلودگی در گیاهان و علوفه می شود.

هنگامی که گاو و گوسفند این گیاهان را می خورند تخم انگل در لوله گوارش آنها پاره می شود و جنین ۶ قلابی از آن آزاد می شود. جنین ۶ قلابی آزاد شده به محض ورود به روده، جداره روده را سوراخ می کند و وارد گردش خون می شود و از راه عروق خونی به بافت های عضلانی گوسفند وارد شده و بعد از گذشت ۶۰ تا ۷۰ روز به کیست تبدیل می شود که به این کیست سیستی سرکوس می گویند. این کیست به رنگ صورتی بوده و ابعاد آن چیزی بین ۵ تا ۹ میلی متر می باشد. هنگامی که انسان گوشت نیمه پخته گاو و گوسفند را مصرف می کند پس از گذشت دو تا سه ماه این کیست در بدن انسان به کرم تبدیل شده و شروع به تخمک گذاری می کند. این کرم می تواند تا چند سال در بدن انسان زندگی کند.

روش های درمان کیست سیستی سرکوس

کرم های خارج شده از بدن انسان بسیار مقاوم می باشند و می توانند در محیط خشک تا سه هفته و در محیط های مرطوب تا پنج ماه هم زنده بمانند. درمان سیستی سرکوس به محل عفونت در بدن بستگی دارد. سیستی سرکوس خارج از سیستم عصبی معمولاً خوش خیم بوده و نیازی به درمان ندارد؛ اما داروهایی که برای درمان سیستی سرکوس برای کسانی که نیاز به درمان دارد وجود دارد. درمان سیستی سرکوس واقع در سیستم عصبی شامل درمان ضد انگلی، کورتیکواستروئیدها، داروهای ضد صرع یا جراحی است. درمان در افراد مختلف متفاوت بوده و با تشخیص پزشک تجویز می شود.

رادیولوژیست کیست؟ | سونوگرافی پستان اصفهان

علائم و نشانه های کیست سیستی سرکوس

علائم معمولاً سال‌ها پس از عفونت با تخم های کرم T.solium ظاهر می شوند. در صورت عدم دریافت درمان دارویی علائم ممکن است سالها ادامه داشته باشد. علائم سیستی سرکوس به جایی که عفونت در بدن است، اندازه کیست و پاسخ ایمنی فرد به عفونت بستگی دارد. بنابراین علائم در هر مورد متفاوت است. به طور کلی علائم بر اساس محل عفونت در ادامه شرح داده شده است.

علائم سیستی سرکوس داخل بطنی عبارتند از سردرد، تهوع، استفراغ، سرگیجه، تغییر وضعیت ذهنی، تغییر بینایی و به ندرت مجموعه‌ای از یافته‌های مربوط به چشم ها که عمدتاً ناتوانی در حرکت چشم ها به سمت بالا و پایین است.(سندروم پارینود)

تماس با دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان

در برخی موارد سیستی سرکوس ساب عنکبوتیه می تواند باعث تورم بافتی شود. که مغز را احاطه کرده است که این مسئله منجر به سفتی گردن، عدم تحمل نور شدید و سردرد می شود. این سه علامت با هم علائم مننژ نامیده می شوند. علائم دیگر آن شامل سکته مغزی و هیدروسفالی می باشد.
سیستی سرکوس نخاعی نادر بوده و در حدود یک درصد از بیماران مبتلا به سیستی سرکوس به آن مبتلا می شوند. علائم عبارتند از بی حسی و احساس ضعف در ناحیه خاصی از بدن و سوزن سوزن شدن است.

سیستی سرکوس چشمی زمانی ایجاد می شود که کیست در چشم ایجاد شود. تقریباً در ۱ تا ۳ درصد موارد این نوع سیستی سر کوس رخ می دهد.
بسیاری از افراد مبتلا به این بیماری بدون علائم هستند. اما ممکن است علائمی شامل اختلالات بینایی یا کاهش بینایی، التهاب در چشم، التهاب شبکیه، محدودیت حرکت چشم، بیرون زدگی کره چشم، درد مکرر چشم، دوبینی و علائم عصبی که اطلاعات بصری را از چشم به مغز منتقل می کند، شوند.
در صورتی که کیست ها در خارج از سیستم عصبی در مکان‌هایی مانند بافت زیر جلدی، بافت ماهیچه ای یا بافت قلب قرار گیرند به آن سیستی سرکوس خارج عصبی گویند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.