بررسی عوارض و موارد منع الاستوگرافی
در این روش، یک پروب امواج فراصوت (UR) یا فرستنده امواج مغناطیسی(MR) بر روی سطح پوست قرار می گیرد. این وسیله ارتعاشاتی با فرکانس پایین و بدون درد از طریق بدن به اندام مورد نظر می رساند. تصویربرداری UR و MR سرعت حرکت ارتعاشات را در اندام بررسی می کنند. در انتها نیز توسط نقشه ای که توسط تحلیل های کامپیوتری انجام شده است، سختی یا کشش اندام بررسی می شود. در ادامه این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و بیوپسی سینه اصفهان عوارض و موارد منع الاستوگرافی را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
موارد منع انجام الاستوگرافی
این روش ممکن است برای افرادی که دستگاه فلزی در بدن خود قرار دارند مناسب نباشد. این دستگاه ها شامل ضربان سازها، دریچه های مصنوعی قلب، پمپ های تزریق و ایمپلنت ها می باشد. انواع تاتوهایی که حاوی فلز هستند نیز ممکن است در طول تست مشکلاتی را ایجاد نمایند.
مطالعه بیشتر : کاربردهای انواع ام آر آی
تفسیر نتایج الاستوگرافی پستان
نتیجه را می توان بر مبنای نتیجه ضایعه با اکوی کم در تصاویر B -mode بررسی کرد. زمانی که تغییرات شکل در قسمت های کم دیده می شود به این صورت که بیشتر قسمت های به رنگ سبز دیده می شود و بافت نرمال می باشد پستان از درجه ۱ قابلیت ارتجاعی می باشد. اگر تغییرات به صورت موزاییکی در برخی از نقاط دیده شوند به آن درجه ۲ گفته می شود. تغییر شکل سینه در قسمت های جانبی است و در مرکز چیزی دیده نمی شود که مرکز به رنگ آبی بوده و اطراف به رنگ سبز تشخیص درجه ۳ خواهد بود. در مواردی که کل ناحیه رنگ آبی دیده می شود درجه ۴ و درجه ۵ در تمامی نقاط مراکز و نواحی جانبی رنگ آبی دیده می شود.
تماس با دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان
عوارض الاستوگرافی
- در صورت رعایت نکات ایمنی، این روش خطری برای بیماران ندارد.
- در صورت استفاده از داروهای آرام بخش، خطر دوز بالای آنها وجود دارد. اگرچه عوامل حیاتی بیماران همواره بررسی میشود.
- وجود میدانهای مغناطیسی در این روش به تنهایی مضر نیست؛ اما این میدانها میتواند در عملکرد دستگاههای پزشکی کاشته شده اختلال ایجاد کنند.
- در صورت استفاده از ماده حاجب، احتمال بروز واکنش آلرژیک بسیار ناچیز است. چنین واکنشهایی معمولاً خفیف بوده و با دارو کنترل میشوند.