MRI پستان قادر به تشخیص رسوبات کلسیم در سینه نیست .
سرطان پستان شایع ترین سرطان در بانوان سراسر دنیاست، تحقیقات زیادی هم در مورد تشخیص و درمان آن صورت می گیرد تا روش های تشخیصی دقیقتر مانند MRI پستان برای این بیماری کشف شود.
یکی از روشهائی که در سالهای اخیر استفاده از آن برای تشخیص بیماری های پستان متداول شده انجام MRI است که در این روش با استفاده از امواج مغناطیسی وضعیت پستان بررسی شده و عکس هائی تهیه می شود و به پزشک متخصص بیماریهای پستان در تشخیص بیماری کمک می کند. بسیاری از بانوان فکر می کنند که این روش بر تمامی روش های دیگر تصویر برداری پستان ارجحیت دارد و می تواند جایگزین همه روشهای تشخیصی باشد اما این وسیله در عین حال که در موارد خاص به کمک پزشک و بیمار می آید اما جایگزین روشهای دیگر نیست و استفاده از آن شرایط و ملزومات خاصی دارد که رعایت ان برای به دست آوردن نتیجه درست الزامی است.
علاوه بر دستگاه MRI مناسب برای این کار، وجود پرسنل کار آزموده برای انجام صحیح آن و وجود پزشک متبحر که تجربه کافی در بررسی MRI پستان داشته باشد از اهمیت بالائی برخوردار است.
در عین حال MRI سینه برای حصول نتیجه درست حتماً باید با و بدون تزریق ماده مخصوص انجام شود و کویل پستان ( وسیله ای که برای انجام MRI سینه به دستگاه اضافه می شود ) حتماً در مرکز وجود داشته باشد.
MRI پستان در این شرایط مورد استفاده قرار می گیرد .
در صورت وجود تمامی شرایط بالا ، این روش تشخیصی در موارد زیربه کار می رود :
۱- در مواردی که جراح پستان با انجام ماموگرافی و یا سونوگرافی نتواند به تشخیص قطعی برسد و همچنان به دلیل لمس توده در معاینه به وجود توده بدخیم شک داشته باشد.
۲- در مواردی که ماموگرافی یا سونوگرافی قابل انجام نباشد مثلاً در مواردی که بیمار سن پائین تر از ۳۰ سال دارد یا به دلیل وجود پروتز، استفاده از ماموگرافی نتواند اطلاعات دقیقی به ما بدهد.
باید گفت که گرچه در افراد دارای پروتز انجام ماموگرافی امکان پذیر است اما ممکن است در پیدا کردن تمامی ضایعات موفق نباشد لذا گاهی به صورت تکمیلی از MRI استفاده می شود. در عین حال برای بررسی سلامت پروتز و پارگی های احتمالی آن نیز می توان از MRI استفاده کرد.
۳- در مواردی که بیمار مبتلا به سرطان پستان کاندید انجام عمل جراحی با حفظ پستان است. گاهی پزشک برای اطمینان از اینکه ضایعه سرطانی در پستان متعدد نباشد از MRI استفاده می کند تا توده های ریز نهفته را مشخص کند مخصوصاً اگر پستان نسج متراکمی داشته باشد که در آن صورت ماموگرافی قادر به تشخیص ضایعات ریز نیست.
در صورتی که تومور بدخیم در قسمتهای مختلف پستان مشاهده شود نگه داشتن پستان جایز نیست و ممکن است باعث عود بیماری شود.
۴- در افرادی که سابقه سرطان پستان در خانواده آنها ارثی است برای چک آپ سرطان پستان در کنار معاینه و سونوگرافی و ماموگرافی، از MRI پستان به فواصل سالانه استفاده می شود.
این حالت شامل همه افرادی که در خانواده آنها سرطان سینه دیده شده است نمی شود و فقط افراد با سابقه قوی سرطان پستان در خانواده ( وجود بیش از ۲ نفر مبتلا به سرطان پستان ) و یا اختلال ژنتیکی ثابت شده (با تست ژنتیکی معتبر) نیاز به چک آپ سالیانه با MRI دارند .