ماموگرافی سینه در دوران بارداری و شیر دهی
ماموگرافی در دوران بارداری | انجام ماموگرافی در خانم های بدون علامت، در دوران بارداری و شیردهی و حتی تا ۳ ماه بعد از قطع شیردهی جهت غربالگری توصیه نمی شود، زیرا در این دوران تراکم بافت پستان و در نتیجه احتمال منفی کاذب و دیده نشدن ضایعات پستان در ماموگرافی افزایش می یابد. اما در خانم هایی که علامت دار باشند، معمولا ابتدا سونوگرافی انجام می شود و در صورت لزوم، ماموگرافی با رعایت نکات ایمنی انجام می شود.
زمان انجام ماموگرافی این نکات را رعایت کنید:
اگر باردار هستید قبل از انجام ماموگرافی کارشناس را مطلع کنید.
اگر ایمپلنت پستان دارید، به کارشناس قبل از انجام ماموگرافی اطلاع دهید.
ماموگرافی
های قبلی را حتی اگر طبیعی باشند دور نیندازید، زیرا مقایسه آنها با سونوگرافی و ماموگرافی های بعدی به تشخیص بهتر ضایعات کمک می کند.
ماموگرافی و سونوگرافی های قبلی را به همراه داشته باشید.
کاربردهای ماموگرافی
۱- بیمار یابی زنان بدون علامت از نظر سرطان پستان ( در افراد بدون عامل خطر سرطان پستان از ۴۰ سالگی و در افراد دارای عامل خطر سرطان پستان قبل از ۴۰ سالگی )
۲- به عنوان روش تشخیص در بیمارانی که دارای علائمی نظیر لمس توده، ترشح خونی یا آبکی و یا فرورفتگی جدید در نوک پستان یا پوست پستان هستند.
۳- پیگیری سرطان پستان درمان شده با برداشتن قسمتی از پستان و پرتو درمانی.
۴- پیگیری پستان مقابل، در فردی که یک پستان او به دلیل سرطان برداشته شده است.
چه زمانی ماموگرافی در سن کمتر از ۳۰ سال انجام می شود؟
ماموگرافی در زنان کمتر از ۳۰ سال فقط در موارد خاصی که جراح، وجود ضایعه مشکوکی را در پستان تشخیص داده باشد، انجام می شود که میزان اشعه آن، خطری برای فرد ایجاد نمی کند.
بهترین زمان برای انجام ماموگرافی ۸-۴ روز پس از شروع عادت ماهیانه است.
شما عزیزان می توانید سولات خود را در رابطه با ماموگرافی در دوران بارداری و شیردهی چگونه است؟ در قسمت دیدگاه ها و در قسمت تماس با ما برای خانم دکتر فاطمه کرمی ارسال نمایید.