آشنایی با محدودیت های تصویربرداری ماموگرافی

آشنایی با محدودیت های تصویربرداری ماموگرافی

محدودیت های ماموگرافی چیست ؟

تصویربرداری ماموگرافی معمولا به تنهایی برای تشخیص وجود یک توده سرطانی خوش خیم یا بد خیم کافی نیست. اگر یک ناحیه از بافت سینه به نظر مشکوک برسد، رادیولوژیست شما قطعا مطالعات تشخیصی بیشتری را توصیه می کند. مثلا روش نمونه برداری از بافت سینه.

تفسیر تصاویر ماموگرافی به دلیل اینکه بافت سینه هر زن متفاوت است، اغلب کار دشواری است. همچنین اگر جراحی سینه نیز انجام شده باشد، تفسیر تصاویر سخت تر می شود.

این نکته خیلی مهم است که متوجه باشیم که همه سرطان های سینه از طریق ماموگرافی قابل تشخیص نیستند. افزایش تراکم بافت سینه، می تواند تشخیص بافت سرطانی را دشوار کند.

ایمپلنت های سینه نیز امکان دارد، خواندن تصاویر ماموگارفی را دچار خطا کند. دلیل این امر هم جنس ایمپلنت های سینه است که چون از سیلیکون و سالین تشکیل شده است، اشعه ایکس نمی تواند به راحتی از این مواد عبور کند و به اصطلاح، پرتوی ایکس بلاک می شود.

البته رادیولوژیست ها کاملا می دانند که چگونه با وجود ایمپلنت، تصویر برداری را انجام دهند که به ایمپلنت آسیب وارد نشود و در عین حال تصویر خوبی تشکیل شود.


بیشتر بخوانید : هنگام گرفتن ماموگرافی سینه باید چه نکاتی را رعایت کنیم؟


 تصویربرداری ماموگرافی
تصویربرداری ماموگرافی

در زمان آزمایش ماموگرافی و بعد از آن چه حسی خواهید داشت؟

در زمان تصویربرداری ماموگرافی به دلیل اینکه از پدل های پلاستیکی به منظور فشرده سازی استفاده می شود، معمولا احساس درد در ناحیه سینه کاملا طبیعی است. بعضی از خانم ها که سینه های حساس تری دارند معمولا احساس ناخوشایندی را تجربه می کنند.

اما اگر به هر دلیل، خانمی نتواند این میزان درد را تحمل کند، حتما می بایست رادیولوژیست را در جریان بگذارد تا متوجه ناراحتی و درد فرد گردد. اگر میزان درد بیش از حد معمول باشد، معمولا رادیولوژیست میزان فشرده سازی را کاهش خواهد داد.

اما خوب است یک نکته را بدانیم که هر چه میزان فشرده سازی بیشتر باشد، کیفیت تصاویر خروجی بالاتر خواهد بود. بنابراین توصیه ما این است که تا جایی که امکان دارد بهتر است درد را تحمل کرد.


بیشتر بدانید : چه کسانی باید ماموگرافی سینه انجام دهند؟


دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *