دستگاه ماموگرافی و نحوه‌ی تصویربرداری

دستگاه ماموگرافی و نحوه‌ی تصویربرداری | سونوگرافی پستان اصفهان

دستگاه ماموگرافی چیست؟

یونیت ماموگرافی یک جعبه مستطیلی شکل است که در آن تیوب اشعه ایکس قرار دارد. این دستگاه به طور انحصاری برای آزمون‌های اشعه ایکس پستان به کار می‌رود. در این دستگاه قسمتی تعبیه شده است که پستان را نگه می‌دارد و آن را تحت فشار قرار می‎‌دهد. در نتیجه تصویربرداری در زوایای مختلفی از بافت سینه انجام می‌شود. به طور میانگین، ماموگرافی حدود ۳۰ دقیقه طول می‌کشد.

ماموگرافی به صورت سرپایی انجام می‌شود. قبل از شروع تصویربرداری، تکنولوژیست پستان‌های بیمار را در یونیت ماموگرافی قرار می‌دهد. پستان‌ها بر روی یک پلت‌فرم مخصوص قرار می‌گیرند و توسط یک پدال پلاستیکی شفاف، فشرده می‌شوند سپس تکنسین به آرامی این فشار را افزایش می‌دهد. فشرده‌سازی بافت پستان مزایایی دارد که به شرح زیر است:

  • نازک شدن بافت پستان به منظور تصویربرداری واضح‌تر
  • کاهش پراکندگی اشعه ایکس به منظور افزایش وضوح تصویر
  • استفاده از دز پایین‌تر اشعه ایکس در حجم نازک‌تری از بافت
  • عدم حرکت و فیکس بافت به منظور جلوگیری از تار شدن تصویر
  • گسترش بافت به منظور مشاهده ناهنجاری‌های کوچک مخفی در بین لایه‌های بافت

دستگاه ماموگرافی و نحوه‌ی تصویربرداری | سونوگرافی پستان اصفهان

نحوه‌ی تصویر برداری دستگاه از پستان

در طول تصویربرداری ممکن است از بیمار خواسته شود تا پوزیشن خود را عوض کند. رایج‌ترین تصاویر ماموگرافی از زاویه بالا به پایین و جانبی هستند. این پروسه برای پستان دوم نیز تکرار می‌شود. فشرده‌سازی پستان برای تصویربرداری توموسنتزیس به منظور کاهش حرکات و بهبود کیفیت تصاویر ضروری است. در طول غربالگری توموسنتزیس پستان، تصاویر دو بعدی از ادغام تصاویر سه بعدی ایجاد می‌شوند.

بیمار باید در طول ماموگرافی بی‌حرکت بماند. حتی ممکن است از بیمار خواسته شود تا برای چند ثانیه، نفس خود را حبس کند. این کار موجب وضوح تصویر و جلوگیری از تاری آن می‌شود.


مطالب بیشتر:

اشکال مختلف پروب سونوگرافی

سونوگرافی سینه در زمان پریود

روش‌های نمونه برداری سینه

نمونه برداری هسته سوزنی پستان

نوبت دهی اینترنتی دکتر فاطمه کرمی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *