بررسی کاربرد انواع رادیولوژی
امروزه رادیولوژی جزو جدا نشدنی از هر بیمارستان، درمانگاه و اماکن درمانی میباشد. در ادامه این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و بیوپسی سینه اصفهان به بررسی کاربرد انواع رادیولوژی خواهیم پرداخت.
رادیولوژی امروزه سه نوع کاربرد دارد:
- تشخیصی،
- درمانی
- مصارف صنعتی.
کاربرد تشخیصی:
منظور کشف بیماریها، شکستگیها و استفادههای کنترلی در بعضی درمانهاست که با کمک آن میتوان بیمار را از طریق سوزن و لوله باریک جراحی نمود.
مطالعه بیشتر : بررسی تصویربرداری ام آر آی
کاربرد درمانی:
منظور اشعه درمانی یا رادیوتراپی برای ریشه کن کردن تومورها و سرطانهاست که در آن مقدار بیشتری اشعه نسبت به رادیولوژی تشخیصی نیازمند است.
مصارف صنعتی:
در صنعت با اجسام بیروح و بیزندگی همراه هستیم.
انواع رادیولوژی (روشهای مورد استفاده در رادیولوژی)
اسکن استخوان:
تزریق موادی پرتوزا، تجمع آن در مغز استخوان، و تصویربرداری و تشخیص آن توسط یکی از روشهای تصویربرداری است. تومورها را لذا میتوان با جذب نسبی بیشتر ماده رادیواکتیو مشاهده کرد و تمیز داد.
اسکن مغزی:
تزریق موادی پرتوزا، عبور آن از سد خونی مغز، تجمع آن در آسیبدیدگیهای مغزی (مثل تومورها)، و تصویربرداری و تشخیص آن توسط یکی از روشهای تصویربرداری.
- اسکن گالیم
- اسکن موگا
- پت اسکن واسپکت
- اسکنهای ریوی
- اسکن سستامیبی تکنیتیوم-۹۹ام
- سینتیگرافی تالیم-۲۰۱
- اسکن تیروئید
روشهای پرتوی یونیزان
- فلوئوروسکپی
- مقطعنگاری رایانهای
- ماموگرافی
- رادیوگرافی
روشهای پرتوی غیر یونیزان
- ام آر آی
- سونوگرافی
- مقطعنگاری همدوسی اپتیکی
تماس با دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان
کارشناسی رادیولوژی
رشته تکنولوژی پرتو شناسی یا رادیولوژی یکی از شاخه های علوم پزشکی است که نحوه تصویربرداری از اعضای مختلف بدن را برای تشخیص پزشکی آموزش میدهد. هدف از رشته رادیولوژی تربیت کارشناسانی است که با دستگاه های تصویربرداری پزشکی نظیر سیستمهای دیجیتال ، CT، MRIآشنا شده و بتوانند تصویربرداری های اختصاصی و نسبتا دشوار نظیر سیستم گوارش، عروق و ادرار انجام دهند و امکان همکاری در پژوهشهای مربوط به تشخیص پزشکی را داشته باشند.
دانشجوی رشته تکنولوژی پرتوشناسی باید در درسهای زیستشناسی، ریاضی و فیزیک توانمند باشد، بخصوص در فیزیک چرا که بدون آگاهی از اصول فیزیک که بر مبنای آن کار تصویربرداری انجام میگیرد، امکان انجام صحیح کار وجود ندارد.