نحوه پیشگیری از سرطان پستان با آموزش صحیح
سرطان پستان شایع ترین سرطانی است که زنان به آن مبتلا می شوند. به طوریکه یک نفر در هر ۸ زن در طول زندگی خود سرطان پستان را به درجاتی تجربه می کند. این سرطان بر خلاف سایر انواع سرطان به راحتی قابل درمان است و هر چقدر زود تشخیص داده شود درمان آن ساده تر و موفقیت آمیز تر خواهد بود. به همین دلیل از نظر بهداشتی و از منظر پیشگیری ، ضروری است تا به دختران و بانوان جوان آموزش هایی در زمینه نحوه تشخیص سرطان پستان بدهیم. در ادامه این مطلب سایت دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی و بیوپسی سینه اصفهان پیشگیری از سرطان پستان با آموزش صحیح را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
تاثیر آموزش بر پیشگیری از سرطان پستان
برای جلوگیری از شروع سرطان های جدید ، دانشمندان به ریسک فاکتور ها و عوامل پیشگیری توجه قابل ملاحظه ای داشته اند. هر چیزی که احتمال ابتلا به سرطان را افزایش دهد. ریسک فاکتور یا عامل خطر می باشد و هر چیزی که احتمال ابتلا به سرطان را کاهش دهد. به عنوان عامل پیشگیری کننده از سرطان شناخته می شود. برخی از ریسک فاکتور ها یا عوامل خطر قابل پیشگیری هستند و برخی نه . بنابراین آموزش این ریسک فاکتور ها و یا عوامل موثر در پیشگیری ، می تواند اثر مطلوبی در کاهش تعداد ابتلا به سرطان پستان داشته باشد.
البته اجتناب از ریسک فاکتور ها و به کارگیری راهکار های پیشگیری ممکن است خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد. اما به این معنی نیست که به طور قطعی به سرطان مبتلا نخواهید شد.
روش های پیشگیری از سرطان پستان
خودداری از هورمون درمانی
دوره بیش از ۳ تا ۵ سال هورمون درمانی خطر ابتلا به سرطان پستان را بالا می برد .
کنترل وزن
از آنجایی که اغلب این موضوع تکراری را می شنویم شاید به نظر بسیار کلیشه ای و پیش پا افتاده به نظر برسد ، اما حفظ وزن متعادل واقعا یک هدف مهم برای همه است . اضافه وزن می تواند خطر ابتلا به انواع سرطان های مختلف ، از جمله سرطان سینه ، به ویژه پس از یائسگی را افزایش دهد .
داشتن معاینات دوره ای
لازم است که معاینات دوره ای تحت نظر پزشک داشته و در ضمن با آموختن روش معاینه دستی خانگی ، خود هر ماه به بررسی وضعیت بافت پستان و خودآزمایی سرطان پستان بپردازید. این کار به تشخیص زود هنگام سرطان سینه کمک زیادی می کند . معاینه خانگی سینه ها به صورت زیر انجام می شود:
- روی تخت دراز بکشید و سر خود را روی بالش بگذارید . ابتدا دست چپ خود را زیر بالش قرار دهید و با دست راست سینه خود را با فشار دادن آن از بالا به سمت نوک سینه و از نوک سینه به پایین کنترل کنید .
- سپس یک بار دیگر با حرکات دایره ای از قسمت بیرونی سینه تا نوک آن را چک کنید .
- بازوی راست خود را زیر بالش قرار دهید و همین کنترل را با دست چپ روی سینه راست انجام دهید .
- پس از بررسی هر دو سینه ، به آرامی نوک سینه را فشار دهید تا ببینید آیا مایع خارج می شود یا خیر .
در صورت مشاهده توده سفت در سینه یا مشاهده ترشحات از سینه بسیار مهم است که با پزشک خود مشورت کنید .
انجام مداوم فعالیت بدنی
تحقیقات نشان می دهند زنانی که حداقل ۳۰ دقیقه در روز فعالیت بدنی دارند کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه قرار دارند . ورزش منظم همچنین یکی از بهترین راه ها برای کنترل وزن به شمار می رودبه کودکتان شیر بدهید : در صورتی که در حال گذراندن دوران بارداری خود هستید ، حتما به نوزاد خود شیر بدهید . شیر دادن به نوزاد ، به اندازه ۱۰ درصد ، کاهش سرطان پستان را به همراه خواهد داشت .
تماس با دکتر فاطمه کرمی متخصص رادیولوژی اصفهان
داشتن رژیم غذایی پر فیبر
با استفاده از رژیم غذایی غنی از سبزیجات می توانید به بهترین شکل بدن خود را در مقابل تشکیل تومور های خوش خیم یا بدخیم ، واکسینه نمایید . سبزیجات برگ دار و همین طور سبزیجات رنگی چون فلفل دلمه ای قرمز ، زرد و نارنجی، هویج و … دارای ضریب کاروتنوئید بالایی بوده و ریسک ابتلا به سرطان سینه را به اندازه زیادی کاهش می دهند . همچنین جای دارد که میزان مصرف گوشت قرمز به ویژه گوشت های فرآوری شده را در تغذیه خود به حداقل برسانید .
ترک سیگار و الکل
طبق تحقیقات انجام شده ، ارتباط مستقیمی بین سیگار کشیدن و مصرف الکل با ریسک سرطان سینه وجود دارد ، به خصوص در زنان و پیش از یائسگی .