الزامات کارکنان بخش رادیولوژی در مواجه با بیماران مشکوک به بیماری کرونا ویروس

برای سونوگرافی پستان بیمار مشکوک به کرونا ویروس چه باید کرد ؟

بیماری کرونا ویروس خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که برای اولین‌بار در سال ۱۹۶۰ کشف شدند. تا دسامبر سال ۲۰۱۹، شش نوع کروناویروس با امکان آلوده کردن انسان شناخته شده بود. از این تعداد، ۴ نوع کروناویروس علائم خفیف تنفسی ایجاد می‌کردند در حالی که در سندرم تنفسی خاورمیانه یا کروناویروس مرس Middle East respiratory syndrome (MERS) و سندرم حاد تنفسی یا کروناویروس سارس severe acute respiratory syndrome (SARS)، علائم حاد تنفسی ایجاد می‌شد.

در دسامبر سال ۲۰۱۹، نوع جدیدی از کروناویروس به نام COVID-19 از نمونه‌های دستگاه تنفسی تحتانی چند بیمار در شهر ووهان چین استخراج شد. این بیماران علائم ذات‌الریه شدید از جمله تب، خستگی، سرفه خشک و دیسترس تنفسی داشتند.

محققان بر این باورند که ذات‌الریه ناشی از عفونت کووید-۱۹ (NCIP) از بازار فروش محصولات دریایی شهر ووهان آغاز شده است. تا زمان انتشار این مقاله، کرونا ویروس در ۲۸ کشور جهان شیوع پیدا کرده است. شواهد نشان می‌دهند که انتقال ویروس کرونا می‌تواند در دوره کمون بیماری اتفاق بیفتد. دوره کمون بیماری، مدت زمانی است که فرد از بیماری خود بی‌اطلاع است اما ناقل بیماری است. دوره کمون کرونا ویروس جدید کووید-۱۹، حدود ۵.۲ روز تخمین زده شده است. این موضوع باعث شیوع بسیار سریع بیماری کرونا ویروس شده است. همچنین پس از بهبودی از این بیماری، تا مدتی امکان انتقال بیماری از طریق بزاق بیمار مبتلا به NCIP وجود دارد.

از ۵ فوریه ۲۰۲۰ بیش از ۲۵ هزار مورد ابتلا به کرونا ویروس گزارش شده است و تعداد بیماران فوتی در حال افزایش است. تصویربرداری پزشکی نقش مهمی در ارزیابی شدت عفونت کووید-۱۹دارد. رادیولوژیست‌ها باید از یافته‌های تصویربرداری این کروناویرس جدید، به خوبی آگاه باشند.

ویژگی‌های تصویربرداری در سندرم‌های مشابه این بیماری کرونا ویروس قبلا مشخص شده‌اند.

بیشتر بخوانید : 

سونوگرافی پستان اصفهان الزامات کارکنان بخش رادیولوژی در مواجه با بیماران مشکوک به کرونا ویروسالزامات کارکنان بخش رادیولوژی در مواجه با بیماران مشکوک به بیماری کرونا ویروس

پرسنل بخش رادیولوژی در خط مقدم مواجهه با بیماران مشکوک به بیماری کرونا ویروس قرار دارند. مراکز تصویربرداری باید پروتوکل‌هایی برای مدیریت پرسنل خود در برابر بیماران مشکوک به کووید -۱۹ داشته باشند. کرونا ویروس جدید کووید-۱۹ بسیار مسری است.

محققان بر این باورند که این کرونا ویروس جدید از طریق قطرات تنفسی منتقل می‌شود. با این حال قطعیت کامل در مورد چگونگی انتقال این ویروس از سطوح به انسان هنوز در حال مطالعه است. درک کامل مسیرهای انتقال ویروس برای ایمنی بیماران و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی ضروری است.

قطرات بزرگ خطر انتقال تا فاصله ۳ فوت (۹۱.۴۴ سانتی متر) را دارند اما ممکن است انتقال ویروس تا فاصله ۶ فوت (۱۸۳ سانتی متر) نیز انجام شود. به منظور تصویربرداری تشخیصی در افراد مبتلا به NCIP ، باید از تجهیزات رادیوگرافی قابل حمل برای محدود کردن حمل و نقل بیماران استفاده شود.

بر اساس تجربه محققین از بیماری سارس، استفاده از یک مرکز رادیوگرافی ماهواره ای و تجهیزات رادیوگرافی اختصاصی می‌‍تواند خطر انتقال عفونت‌های فردی را کاهش دهد. در صورتی که نیاز باشد تا بیمار به بخش رادیولوژی منتقل شود، باید هنگام حمل و انتقال وی از ماسک جراحی استفاده شود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *