متخصص رادیولوژی چه کسی است؟
متخصص رادیولوژی ( radiologist ) پزشکی است که پس از گذراندن دوره پزشک عمومی، در رشته تخصص رادیولوژی به تحصیلات خود ادامه داده است. رادیولوژیست ضمن داشتن اطلاعاتی از بیماریها، بروز علائم تظاهرات آنها و تطابق آنها با اطلاعات تصویری و همچنین با انطباق بالینی، برای بیمار تشخیص های ممکن را بررسی کرده و یک تشخیص محتمل تر را برای پزشک معالج مطرح می نماید لذا بر خلاف آزمایشگاه پاراکلینیک یا جزو افراد موازی بالینی نبوده بلکه متخصص رادیولوژی در بالین بیمار قرار دارد و در تیم پزشکی معالج نقش مهمی را بازی می کند.
بطوریکه امروزه که رادیولوژیستها در برخی موارد (بعنوان مثال رادیولوژی اینترونشنال) کار درمانی هم مینماید اصلا نمی توان رادیولوژی را پاراکلنیک نامید. .
معرفی رشته رادیولوژی و سونوگرافی
متخصص رادیولوژی با انجام تصویربرداری پزشکی، به تشخیص و درمان ناخوشیها و بیماریها کمک میکند. رادیولوژیستها(پرتونگاران) متخصصانی هستند که با استفاده از آرایهها یا نقشهایی از فنآوریهای تصویربرداری (مانند اولتراسوند یا سونوگرافی (سونوگرافی فراصوتی) توموگرافی رایانهای (سی تی اسکن ) پزشکی هستهای، توموگرافی یامقطع نگاری با نشر پوزیترون و تصویربرداری تشدید مغناطیسی یا همان تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI))، برای تشخیص یا درمان بیماریها بهره میبرند.
رادیولوژی مداخلهای عبارت است از از انجام شیوهها و روشهای پزشکی با راهنمایی فناوریهای تصویربرداری که معمولاً با حداقل مزاحمت و به کمترین شیوه تهاجمی صورت میگیردیک تصویر پزشکی معمولاً بوسیله یک شخص پرتونگار یا تکنولوژیست رادیولوژی (پرتوشناسی) بدست میآید.
متخصص رادیولوژی مشاور پزشکان بالینی در امور تشخیصی بوده و رادیولوژیست اینترونشنال در امر درمان بیمار نیز دخالت مستقیم دارد که با هزینه کمتری و تهاجم کمتری بیماری را درمان می نماید و او را از یک جراحی بزرگ و خطرات آن نجات می بخشد و این خود پس انداز پول برای بهداشت کشورها و دولتهاست.
البته یار و یاور دکتر رادیولوژی، در قسمت تهیه تصاویر تکنیسین های رادیولوژی هستند که با دانش خود، امکان تشخیص صحیح توسط رادیولوژیست را فراهم می نمایند.