چرا پزشکان ام آر آی تجویز می کنند ؟
MRI امروزه یک روش تصویر برداری جدید و کاملا ایمن است که در بسیاری از موارد توسط پزشکان تجویز می شود. از کاربردهای آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم :
- التهاب یا عفونت در یک بافت
- بیماری های مرتبط با تخریب بافت
- سکته مغزی
- اختلالات اسکلتی- عضلانی
- انواع و اقسام تومورها
- موارد مشکوکی که در برخی بافت ها مشاهده می شود.
خیلی جالب است بدانیم که دقت و کیفیت تصاویر MRI به اندازه دستگاه های سی تی اسکن بالا است و از این بابت هیچ نقص و کمبودی وجود ندارد.
به علاوه از زمانی که دستگاه های ام آر آی معرفی شدند تقریبا هیچ عارضه منفی یافت نشده است زیرا از امواج RF که کاملا بی خطر هستند استفاده می شود.
بیشتر بخوانید : بررسی کدام اندام های بدن با ام آر آی امکان پذیر است؟
- اتاق MRI
اتاق ام آر آی یک اتاق کاملا ایزوله است و هیچ گونه امواج مغناطیسی وارد یا خارج نمی شود. بنابراین، زمانی که دستگاه شروع به کار می کند، در اتاق تنها هستیم و کادر پزشکی در اتاقی خارج از اتاق MRI، تصاویر را بر روی کامپیوتر ثبت می کنند و کاملا از پشت یک شیشه بزرگ می توانیم آن ها را ببینم و اگر مورد خاصی پیش بیاید، معمولا یک میکروفن در اتاق کار گذاشته شده که صدای ما را به اتاق کنترل، منتقل می کند.
زمانی که بر روی تخت دراز می کشیم، توسط یک ریل به صورت الکتریکی به داخل تونل ام آر آی هدایت خواهیم شد. در حین انجام تصویربرداری، که معمولا بین ۱۵ تا ۴۵ دقیقه زمان می برد و حتی بسته به تصویری که مورد نظر پزشک است، شاید تا یک ساعت هم به طول بیانجامد، لازم است تا جایی که امکان دارد ثابت باشیم و تنها نفس های معمولی و آرامی بکشیم.
در طول انجام ام آر آی، دستگاه صداهای زیادی تولید می کند که نباید باعث نگرانی ما شود و هیچ مشکلی وجود ندارد. البته در برخی مراکز، گوشی های مخصوص جهت اینکه اینکه صدای دستگاه آزار دهنده نباشد، داده می شود.